Kremlin: “Pacientul” Navalnîi, prelucrat de specialiștii CIA

La 01.10.2020, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că autoritățile ruse au informații potrivit cărora Alexei Navalnîi, lider al opoziției, ar fi “prelucrat” de specialiști CIA.

Study for Russian Imperial Eagle by Tara von Neudorf. Courtesy of 1001arte.ro

“Cu el (Navalnîi, n.r.) lucrează specialiști ai Agenției Centrale de Informații a SUA care îi dau diferite instrucțiuni”, a declarat Peskov, răspunzând la o întrebare a postului de radio Kommersant FM despre recentul interviu al lui Navalnîi pentru Der Spiegel.

În interviul acordat prestigioasei publicații germane, Navalnîi a menționat că îl suspectează pe președintele rus Vladimir Putin de organizarea otrăvirii sale.

Ca de obicei, Dmitri Peskov nu l-a numit pe Aleksei Navalnîi pe nume, referindu-se la opozantul rus drept “pacientul”.

“Nu pacientul lucrează cu serviciile speciale occidentale, ci serviciile speciale occidentale lucrează cu el”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

“Instrucțiunile pe care le primește pacientul sunt evidente. Am văzut astfel de linii de comportament de mai multe ori, nu este nimic de ascuns”, a spus Peskov.

Totodată, potrivit acestuia, acuzațiile la adresa lui Vladimir Putin privind organizarea atentatului asupra lui Navalnîi sunt “nefondate și inadmisibile”.

La rândul său, Navalnîi a afirmat că îl va acționa în judecată pe Dmitri Peskov și a cerut publicarea dovezilor colaborării sale cu CIA.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: